Chihuahuan skall vara kvick, alert, livlig och mycket modig!

Får ofta höra att folk tycker att det är så kul att jag tränar med mina små. Det är riktigt kul att höra och det ger en så otroligt mycket motivation att få feedback av alla dess slag! Något som också är lite lustigt är att ingen förväntar sig att en Chihuahua ska kunna åstadkomma något, något som gör att man får betydligt mindre press på sig. Det räknas ju inte som en bruksras och därför väntar man sig inte heller något speciellt utav den.

Chihuahuan är i sig väldigt lättlärd och träningsglad. Mina hundar älskar aktivering av alla dess slag! Mina hundar föredrar inte att ligga på soffan och jäsa var dag! Tvärt om!

Hundar som är rastlösa är oftast dom som blir jäkligt bjäbbiga och aggressiva (söker sig uppgifter och kan slå ut sin energi på tråkigheter). Min mörka Chihuahua vid namnet Elton har nog det bästa psyke på hund jag någonsin mött!

Så den som kommer fram till mig och säger att Chihuahua är en aggressiv, knäpp och fjollig ras (osv osv osv) i sig, får sig en ond blick! Då har man inte mött en riktig Chihuahua och då har man inte tillräckligt mycket kunskap för att över huvud taget yttra sig. Vad som är en ”riktig” Chihuahua eller inte, står i denna mening inte i en Stamtavla. En riktig Chihuahua i denna mening är i mina ögon en hund som ärvt med sig de typiska ras egenskaperna. Det handlar om individen. Man bör då kanske veta att Chihuahuan ska vara kvick, alert, livlig och mycket modig. .. enligt rasstandarden

Det sig är inget som står skrivet i och med att man köpt en hund med stamtavla!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.