Sökt svamp och godis!

Idag har vi haft sök-kväll ^^ Hundarna har fått söka svamp (Chitaki ?? hur det nu stavas..) och även lite godis ^^ Det började hemma hos Johans mamma när vi pratade om svamp (hon hade stoppat svamp i maten hon bjöd oss på)

Chino är helt otrolig.. Lät honom lukta på svampen utan att få se den.. Sen bad jag honom söka och otroligt nog så hittade han den!! Gömde den på svårare och svårare ställen och min grymma gosse hittade den förvånansvärt snabbt! Jag har ändå inte tränat just ”sök” av föremål nästan någonting alls innan. Min gosse är en naturbegåvning.

Fortsatte sen att träna när vi kom hem igen och när Chino började bli lite trött så blev Zolo intresserad och gick och skvallrade var svampen var 😉 Han har en jäkla nos! Otroligt duktig på spår och ”sök” av saker. <3 Min ögonsten! <3

Ska träna lite mer under nästa sommar /höst utomhus. Vore otroligt kul att utveckla dessa fina egenskaper som hundarna mina har.

Elton är inte riktigt lika haj på dessa saker ^^ Han börjar dock förstå sig på ”sök” och använder nosen mer och mer för varje träningstillfälle. När jag började med honom så fattade han absolut ingenting och kom ingen vart alls. Ska bli spännande att se hur han reagerar när man får lägga ut spår sen när snön försvinner 🙂 Träna lite sök inomhos så att han får träna nosen till svårare och svårare grejer så kanske det faller mer naturligt i spåret sen?

Jag är inte speciellt duktig på dessa grenar, men det är spännande och så otroligt häftigt att se hunden jobba! Helt otroligt vad hundar kan åstadkomma!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.