Dag 2 – Presentation av din hund/-ar -DEL 1 Zolo

Ja, som nämnt innan så har jag 3 hundar hemma. Börjar väl i ordning med nr 1..

Divans Black Beluga – ”Zolo”


Zolo heter min första hund.. Han är av rasen Bearded Collie. Han kom till världen 2007-08-08. Han kom hem till mig i slutet av 2007, närmare bestämt natten den 16 December – 4 månader gammal. Han är nu 4år och 4 månader (tro det eller ej..). Han är en sprallig och glad men stressad hund med ett x antal bokstavskombinationer. Han har verkligen inte varit lätt att ha och göra med alla gånger och är för den delen ännu inte lätt alla gånger!! En riktig tjurskalle med egen vilja och passion i livet. Han älskar att springa och han älskar andra hundar, något som har lyckats bli en dålig kombination, tyvärr. Han är en riktigt fin Beardis och allround hund men vi kommer oss inte ut på tävlingsbanorna tack vare att han är en rymling (till andra hundar), vilket är något han lärde sig av en annan hund som liten.

Zolo är verkligen det bästa som kunde hända mig när han kom. Tyvärr så fick vi ingen ”ärlig” start. Jag (eller rättare sagt, min mamma som köpte honom åt mig) blev blåst på honom. Ett av mina mål med hunden var att jag ville hålla på med utställning, det slutade dock lika fort som det började, jag hade fått en krypt hund. På vår första utställning som valp så fick vi oerhört fin kritik och väldigt fina lovord över honom, men så såg jag på domaren att han blev tyst och fundersam när han höll på att undersöka Zolos bakre parti, han hade inga testiklar. Nej han har inga testiklar alls. Om han har dem över huvud taget, så ligger de uppe i buken (vilket jag tror att de gör).

Därefter så gick det mesta utför för oss. Osämja med uppfödaren och tack vare vår okunskap så hade vi ingen aning om hur vi skulle gå till väga. Nu vet jag och nu kommer jag aldrig någonsin att bli blåst på det sättet igen, aldrig. Inte nog med det, jag började läsa att man kan ju göra en massa andra grejer ändå, såklart. Vissa grejer kan man dock inte komma så långt på. För att få kliva in i en högre klass inom vissa grenar, så krävs minst en 1a på utställning.. Men man kan ju alltid träna. (bland annat agility som jag hela mitt liv har älskat)

Vi började träna agility och till en början så gick det inte alls, Zolo var livrädd för allt! Han vågade absolut inte hoppa över ett enkelt litet hinder, det fanns inte på kartan för fem öre. Det kan man inte tro idag! Det enda hindret som han än idag inte fixar är ett balanshinder, närmare bestämt vippen. Wellwell vi tränar lite till och från ändå, allt handlar ju trots allt inte om att tävla. (Även om jag kan bli rätt omotiverad om jag inte har ett fast mål..)

En egenskap hos honom som också fått oss att inte gå framåt så mycket är hans ointresse. När han var liten så fick jag tvinga i honom godis och försöka få honom att gilla föremål, han gillar ingenting. Ingenting duger! Nu har jag fått honom att bli mer intresserad av godis och även en del leksaker! Men absolut ingenting väger upp om han finner något på sidan om intressant.

En annan grej är att han blir så otroligt lätt uttråkad. Jag får jobba ihjäl mig för att få honom motiverad.. Han kan göra något 1 max 2 gånger sen är han så less så att han vill spy på mig. Så illa är det.

För övrigt så tränar vi lite Spår då det är något han, enligt mig, är jätte duktig på. Jag å andra sidan kan väldigt lite om dessa grenar.. Lydnad kör vi lite till och från, han tycker att det är tråkigt och aa.. Han får även agera lite draghund i skidspåret men framförallt värmare och gosedjur i sängen. 🙂

Den mest ultimata grenen för honom skulle nog vara hundspår. Att spåra rätt på andra hundar, det vore nog hans grej. Hundräddnings hunden Zolo! Kanske något att utveckla? 😉

Zolos bästa vän och livs kärlek är: The one and only -> DIXIE!
(som tyvärr numer bor allt för långt bort)

Dixie är en blandning mellan Border Collie & Siberian Husky
Världens snällaste och underbaraste hund <3

3 kommentarer

  1. ”med ett x antal bokstavskombinationer” så sant så xD
    Zolo, min lilla älskling filur 😀
    En sak gillar han…
    Och det är hans alldeles egna favvo Hannah som ingen annan får ha! ;D
    Saknar honom!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.