Beröm: Jag klappar händerna – Vad gör du?

Jag har tänkt lite på hur jag gör när jag berömmer mina hundar (speciellt Chino) oftast!.. Jag klappar händerna, åt honom! De blir jätteglada! Specuellt Chino då jag oftast gjort så med honom i lydnaden och agilityn osv 🙂

Det är ju kanske lite konstigt, egentligen. Men det har bara blivit så och det funkar jättebra. Oftast pratar jag samtidigt och hundarna älskar det helt enkelt! Chino blir sådär super glad och sprallig när jag ”frigör” honom från ett moment och klappar händerna 😉

Detta funkar allra bäst på lydnadsplan mellan de olika momenten. Man får ju inte ha med något godis eller så. Så mellan momenten så blir det beröm och kroppslig kontakt & ja.. klappa händerna 😉

För övrigt när jag berömmer så använder jag ju duktig eller bra eller något sådant i glad ton, klicker, godis och nu försöker jag ju även kampa så mycket som möjligt! (osv)

Hur berömmer ni era hundar? Något lite ”udda”/ mera Vanligt? Något speciellt vid speciellt tillfälle? You name it!

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.