Månadens trick: 1 Blåsa bubblor i vattenskål

Detta trick har jag och hundarna ”gjort om” på vårt eget lilla vis.. För när jag började med detta trick så insåg jag vad dumt det var. Inte tricket i sig.. Utan den biten med att just Chihuahua har lite speciellt med sin näsa. Chihuahuor snorklar..

Vet inte hur många gånger Elton råkat köra ner näsan i vattnet tidigare och då fått ordentliga ”snorkel attacker”. De kan/vissa snorklae ute när det är för kallt, när de drar för mycket i kopplet en stund, när de blir uppspelta eller när de råkat skvilpa in lite vatten i näsan. Det låter kanske lite wierd för dem utan Chi hemma. Men är ingen big deal egentligen.

Ex: Chino snorklar när det är för kallt ute och iibland när det ”händer lite mycket på samma gång”..
Sen kan de ju snorkla väldigt mycket som Chinos mamma gjorde när vi hämtade Chino. Det visade sig sen att stackaren hade ett dm långt grässtrå fast i näsan. 🙁 Ush vad otäckt att ha ett hårt grässtrå skavandes i näsan. Med så liten näsa dessutom.. De hade haft väldigt svårt att hitta vad som var fel..

Nä nu spårade jag ur lite kanske.. Men hur som helst….. Det känns med andra ord inte som att bubbla i vatten är något för grabbarna. Men vi ville göra något snarlikt så med min bristande fantasi så fick det bli att doppa tassen i skålen istället. Det var kul och även lite stärkande då de faktiskt inte riktigt gillar att bli blöta 😉

Elton som jag tränat mest target med fattade det typ – ganska direkt!
Han som hatar att bli blöt och verkligen avskyr regn! Precis som sin mamma Kitty! Sådan mor sådan son ^^ Han accepterar det dock mer och mer! Snö tycker han är suuperkul!

Chino har faktiskt inte fått prova detta ännu:) Ska bli spännande att se vad den lilla divan säger om det. Han är ju som lite fjantig med tassarna i andra saker^^ Bra träning om inte annat 🙂 Han har inga som helst problem med regn och sådär. Ser lika stor glädje med att vara ute – oavsett väder 🙂

Sen kan jag ju faktiskt tillägga att båda hundarna faktiskt ”tröck ner” nosen i skålen med lite vatten i redan från början 🙂 Så det hade säkert varit möjligt att få dem att göra det med mer vatten också. Men jag avstår hellre ^^

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.