Harstad 18/3-12 Resultat

Det blev en lång dag 😉 Tror jag hade varit vaken i ca35h när jag kom hem. Men absolut värt det 😉 Vi hade en ordentlig domare vid namnet Leni Finne. Väldigt petig och gav bland annat endast 3 tikar CK! Jag tyckte ändå att hon var bra. Tyckte väl att hon var lite snål sådär.. Men hanterade mina hundar väldigt bra & utförligt.

* Elton som debuterade i Unghundsklassen: – Excellent, 1 UKL
Var trött men skötte sig superbra! Han gick riktigt fint. Känner dock att jag hade kunnat visa honom lite bättre. Var så himla nervös! Men min stjärna gjorde det bra 😉 Han fick Excellent & Vann även Unghundsklassen. CK är ikryssat men sedan överstruket.. :/ Jäkla skit.. Hade han varit lite mer alert så tror jag att vi hade fått det.. Så det skyller jag på mig själv :/

Kritiken löd såhär (som ni kan läsa på Norska i kritiken): Tillräckliga proportioner & benstomme, trevligt huvud, välburen över, korrekt hals, förbröst & frambensvinklar, aningen kort bröstkorg, lite lång i länden, korrekt … …, korrekt steglängd, ”vispar/vevar” lite i fronten.


Chino som debuterade i Öppenklassen : Excellent – oplacerad i klassen.
Hade genom hela bedömningen ett riktigt fint temperament. Han var glad, sprallig och tyckte för första gången på väldigt länge att bordet (!) var kul. När hundarna fick en stor ank-liknande leksak i ansiktet så var han riktigt nyfiken och verkligen sträckte sig efter den. Han som knappt kunnat stå på bordet efter att han blivit skrämd som 6mån valp. Han har alltid låtit folk göra vad de vill på honom men han har aldrig efter 6mån stått på bordet med så glad svans i vädret – så glad och så oberörd. Så kul att se att vi gjort framsteg på vårt tränande! Träning ger färdighet 😉 Domaren verkade gilla ett glatt och framåt temperament för Chino fick Excellent!! Jag var nästan helt säker att han skulle åka på Very Good! Så det är vi jätte nöjda för! 🙂

Kritiken löd (som ni kan läsa på Norska i kritiken): Stor, tillräckliga proportioner, kraftig benstomme,…? …? kunde varit bättre utfylld under ögonen, välburna öron, tillräckligt förbröst, något fransyska(? gissade) framben, korrekt bröstkorg, något lång i länden, brant kryss, tillräckligt vinklad bak, korrekt hals, korrekt steglängd, något bred bak, korrekt attityd.

Ja det är alltid lika spännande att ”översätta” de norska kritikerna. Vissa ord fick jag verkligen inte fram. Tror tyvärr inte att någon fotat oss? Har iallafall inga bilder.. Om någon skulle råka ha någon bild så är det välkommet! 🙂

Mitt resesällskap gick det bra för! Jenny Öhlunds tik ”Suki” (The small ones Bright Crystal) blev BIR med Storcert & Cacib. Så kul^^ Tikens pappa ”Skorven” (MultiCh Ilanc Ilanc) blev BIM.
Fotade även lite bilder på dem som Jenny la så fint ihop till ett kollage.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.