Träningstävling i Lydnad m. Chino

Idag skojtävlade jag och Chino av ren impuls, på en träningstävling i Lydnadsklass 1 (i ett ridhus)! Vi har inte tränat ren lydnad på månaders månader!! Stolt med resultatet trots att poängen är rätt dåliga (inte så konstigt) ^^ Vi har idag uppnått det mål som vi satt som mål för nästa start!! 3e Pris!!

Jag valde att fega ur platsliggningen så jag stod närmare än alla andra och la kopplet mot mig efter backen.(Ville inte störa de andra ifall det gick tokigt) Men Chino låg fint hela tiden ut!!

Tandvisning: 8,5 (aldrig tränat annat än på bord, vilket vi inte hade idag. Han skulle glatt hälsa på domaren och satt inte still för 5 öre. Inga problem med att visa för övrigt dock 😉 Det var lite för knasigt kul!

Linförighet: 7,5 – ändrar position, hoppar mot mig och så gjorde vi fel! Jag är dock superstolt över den otroligt fina kontakten han hade nästan hela tiden!

Läggande under gång: 0 – han la sig inte

Inkallning: 7,5
– (han tjuvreste sig, menmen 😉 + att han hoppade mot mig i vändningen. Bra fart!!

Ställande: 6,5
– Ställde sig supersnyggt! (Jag är såå glad!) Men började lägga sig när jag vände mig om. La sig innan jag hann komma tillbaka helt enkelt. + att jag fick ge dubbelkommando på uppsättandet!

Apportering: 0
(han kan inte apportera 🙂

Hopp över hinder: 9,5
– Han gjorde ett jättefint hopp!! Hoppade dock mot mig i vändningen igen. Tokhund 😉

Helhet: 8
– kommentar: Glad hund!

Totalt: 100p = 3e Pris 😀

På sin första (& officiella) tävling fick han 10or på Inkallning, Hopp över hinder och tandvisning ^^ Dock 0 på Plats, Läggande, Ställande och Apport. 😀

Till nästa start (när nu den kan tänkas bli) så hoppas vi på ett starkare 3e pris. Så fortsätter vi jobba mot ett 2a pris ^^ Skulle så gärna vilja få till det där ställandet och läggandet! Vore kul att se om vi kunde fixa ett 3e pris officiellt någon gång i år 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.