Avel – Respektera andra & lägga fokus på sitt eget ”rätta”..

Den senaste tiden känner jag bara mer och mer att det inte är konstigt med allt fruktansvärt som händer runt om i världen, med tanke på hur människor beter sig på vardaglig basis. Människor verkar ägna ett heltidsjobb åt att snoka, leta fel hos och smutskasta andra. Inom hundvärlden särskilt då andras avelsarbete. Oavsett egen erfarenhet och kunskap inom ämnet det gäller. Vad vinner man själv på det?

Att exempelvis sitta och häxjaga andra personer och skriva riktade inlägg om både det ena och det andra, kommer KNAPPAST få fler att vara öppen kring sina hundar och sitt avelsarbete. Detta kommer KNAPPAST att leda till att fler hälsokollar sina hundar i varken yngre eller framförallt äldre ålder. TVÄRT OM!
Hälsokontroller som rasen har ett behov av att vi genomför.

Jag personligen överväger det jag gör noggrant. Jag tar alla mina beslut själv med noga övervägande av den helhetsbild jag har. Det har dels inte någon annan icke inblandad med att göra och dels har inte de icke inblandade någon som helst aning om min helhetsbild. De icke inblandade har sällan eller egentligen ALDRIG samma kunskap och inblick i de specifika fallen.

Man behöver inte hålla med mig i mina beslut. Man behöver inte heller tycka att det jag gör är rätt. Men man kan respektera mig som person och respektera att jag har valt att ta de besluten jag har tagit utifrån min helhetsbild och mitt eget personliga övervägande. Sen är det förstås ett fritt val att vara min vän eller inte. Men då önskar jag att man åtminstone kan respektera mig som person!

Det är lätt att sitta och snacka skit när man inte har någon aning om helhetsbilden eller någon som helst förståelse eller respekt för att det man sysslar med kan såra andra människor. Ofta skulle samma beteende i en omvänd situation såra dessa personer själva.

Tänk om skitsnackarna då istället kan ta och fokusera på sin egen helhetsbild, sina egna hundar och sitt eget ”rätta”. Istället för att sitta och svartmåla andra för deras drömmar, mål och visioner. All den tid som spenderas på att förstöra för andra, skulle antagligen kunna användas betydligt mer gynnsamt både för en själv och andra.

Jag själv sitter och planerar och drömmer om en valpkull sen några år tillbaka. En hane är sedan länge bestämd och jag hoppas att det blir som planerat när det väl beger sig. Jag har även drömmar om kombinationer jag skulle önska att göra. Få vet om det och få inkluderas i det. En stor del av mig känner inte för att publicera något av det heller. För det finns alltid de som kommer att sitta och suga glädjen ur en på olika sätt. Får man inte höra att kombinationen man tänkt sig är ointressant eller dålig något vis, så får man höra talas om både det enda och det andra som det ryktas om. I vissa fall där personer försöker förstöra så att kombination inte ska bli av. Personer som kontaktar hanhundsägaren och smutskastar tikägaren eller tvärt om..

Jag är ännu inte drabbad av skitsnack gällande mina egna valpplaner. Jag rycker i regel på axlarna åt sådant och det är inte direkt som att jag går runt och mår dåligt över det sen. Men det tar ändå ifrån en lusten och glädjen av att dela med sig av det med andra. Att sitta och planera och drömma i månader eller år, för att sedan bli uthängd eller skriven om på Facebook av någon som tycker och tänker annorlunda. Någon som inte har en aning om någonting egentligen.

Med detta önskar jag egentligen bara att folk tänker en extra gång över sitt agerande och vad man tycker och tänker offentligt. Vi kommer alltid att vara olika, alltid att tycka och tänka olika. Vi har alla olika visioner, drömmar och mål. Vi kommer alltid att ha olika rätt och fel, olika erfarenheter och olika helhetsbilder av allt.
Låt oss ha det och låt oss respektera det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.