En ärlig bekännelse.. och en oerhörd längtan!

På midsommarafton fick vi oss en överraskning som vi inte riktigt hade förutsett.. Vi fick lite plötsligt veta att vi ska bli tvåbarnsföräldrar!

I ärlighetens namn så har jag aldrig riktigt sett mig själv få barn tätt (ja, två år mellan har i tanken alltid känts för tätt för mig), men när vi på midsommaraftons morgon fick reda på att vi väntar vårt andra barn, så kändes det faktiskt rätt inombords. Det kändes som att det var meningen och även om jag rannsakade mig själv över hur vida jag och vi kommer att fixa detta, så fanns där faktiskt inga riktiga tvivel inombords.

Jimmy vågade nästan inte bli så glad som han faktiskt innerst inne blev av den nyheten. Han visste vad jag tidigare berättat om hur jag har tänkt och känt och vi var enade om att vi inte skulle skaffa barn så tätt. Tanken var egentligen kanske 3-4 år mellan. Denna gång höll dock inte livet med oss om den saken. Nu i efterhand är jag glad för det!

Ja, det kändes förstås som att livet på något sätt vändes upp och ned och skakades om och det kändes som att jag plötsligt inte visste någonting om livet igen. Det fanns mycket tankar och planer på annat som helt enkelt bara fick lov att vänja sig att vänta lite till. Vi har haft mycket att prata om och mycket att fundera över. Det har vi förstås ännu!

Vi har nog båda haft lite svårt att greppa allt detta under sommaren, trots att jag började få mage ganska tidigt. Det har känts och känns fortfarande lite overkligt, fast på ett bra sätt. Jag känner mig ännu mer lyckligt lottad i livet och det känns som en stor ära att få möjligheten att bli tvåbarnsförälder. Att få barn över huvud taget är absolut ingenting jag tar för givet i livet! Tvärt om.

Efter en tids sjukdom och ja, jag vet inte ens riktigt vad jag ska kalla det. Jag har helt enkelt mått riktigt, riktigt dåligt på grund av olika anledningar. Vi vet egentligen inte riktigt allt som orsakar hur jag mår ännu heller. Men.. Efter allt djävulskap och även en högst orolig morgon (på grund av ett dåligt bemötande från sjukvården), så var jag oerhört nervös och ledsen inför ultraljudet 29/9. Då var det verkligen guld värt att bli fantastiskt bemött av Marianne som utför ultraljud här i Kiruna och dessutom sedan få bekräftelse om att allt till synes står rätt till med vår lilla skatt i magen! <3

Ultraljud är verkligen en fantastisk upplevelse. Jag tänker även att även om det är helt fantastiskt för mig, så är det nog till och med snäppet bättre för partnern. Partnern som får sin första ordentliga upplevelse av sitt lilla barn i magen. Denna gång kändes det som att man själv hängde med mycket bättre än sist. Det var lite extra fantastiskt när man liksom kunde ”se” saker direkt och få en större uppfattning. Sen hjälpte det förstås att barnet låg bra i magen och inte gömde sig så långt nere som Michelle gjorde.
Michelle gömde i stort sett hela huvudet på det första ultraljudet. Trots flera försök att ”få upp” henne, så var vi tvungna att komma tillbaka för att få mäta och se allt lite bättre i huvudet.
Denna gång gick allt väldigt smidigt och det kändes så bra. Lite extra bra skulle jag nog våga säga efter allt jag varit med om på senaste! Det känns som att glädjen fyllde mig med lite mer energi! <3

Det preliminära datumet som blev satt för BF innan ultraljudet var 24 januari 2018, dvs exakt en månad efter Michelles födelsedag. Det ändrades lite på ultraljudet, till min förvåning längre fram. BF för vår lilla skatt är 4 mars 2018! Dvs om 5 månader/151 dagar!

Jag känner redan ordentligt mycket fosterrörelser och har känt fosterrörelser i flera veckor. Jag har även fått en ganska ordentlig mage redan. Vi tänkte nästan att det kunde varit två där inne, alternativt att jag var längre gången än vi trott! Allt beror kanske på att jag för inte så länge sedan gick igenom en graviditet och att jag faktiskt gått igenom en graviditet tidigare.

Tiden fram tills nu har gått oerhört fort! Jag har dock en känsla av att vi ändå kommer att hinna längta ihjäl oss! Rent praktiskt så får det gärna ske i mars, men får vi lyckan att få ett till friskt och livskraftigt barn till världen, så känns allt annat överflödigt!

Vi har redan fått frågan om vi vet ”vad det blir”. Jaaa, det blir en baby med två händer och två fötter, fylld med en massa kärlek! Så mycket mer vet vi faktiskt inte, åtminstone inte än! 😉
Även om vi är väldigt nyfikna och tycker att det är lite spännande att ta reda på, så kunde det inte vara av mindre betydelse för oss! Just nu ligger dock hemligheten i ett säkert förvar i ett litet kuvert. <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.