180126 – Bekräftade aningar 34+4

Besök hos barnmorskan idag. Världens bästa barnmorska!

Fick bekräftat att jag hade rätt om att bebis både vänt sig neråt, att magen sjunkit och att bebis dessutom är näst intill fixerad redan. ❤ 

De senaste veckorna har jag tänkt att bebis har vänt sig neråt och nu under den senaste veckan att bebis faktiskt sjunkit ner och börjat förbereda sig inför förlossningen på riktigt! Jag analyserar inte annars så mycket, utan litar på att min kropp sköter detta som den ska så länge jag och bebis mår okej. Det är fullt ös där inne för det mesta, så jag känner inte att jag har någon anledning att vara oroad över något. Man känner verkligen att kroppen förbereder sig inför förlossningen på ett annat sätt nu än inför Michelle. Det blir spännande att se om det gör skillnad för själva förlossningen.

Inom mig har jag under hela graviditeten haft svårt att tro att bebis kommer att dröja där inne ända tills 4 mars. Samtidigt försöker jag att inte tänka så mycket på datum hit och dit, plötsligt går jag över tiden. Jag TROR dock inte det, men bebis får gärna stanna där inne minst 3 veckor till iallafall.

Blodtrycket har även stigit lite till 120/60. Skönt! Jag märker dock av blodtrycksfall lite då och då. Börjat bli lite svullen/vätskefylld, men inte gått upp så mycket i vikt på senaste ändå. Andra hade kanske känt att vikten jag gått upp totalt hittills är enormt mycket, ca 20 kg. Jag känner mig dock väldigt avslappnad och lugn över det. Jag gör inte ”så stor grej” av något under graviditeten. Med Michelle gick jag upp någonstans strax under 30 kg under graviditeten. Den sista tiden blev jag ordentligt vätskefylld. Jag var sedan nere på min startvikt innan denna graviditets början. För mig känns det mest bara som siffror som följs upp.

Jag har ruskigt ont framförallt morgon och kväll, samt en hel del diverse ilningar/känningar och förvärkar, så får lägga mig i badet en kort stund 1-2 ggr/dag och jag försöker även vila. Kan endast bada en kort, kort stund innan jag blir svimfärdig. Sover dåligt och är supertrött jämt. Är virrigare än vanligt, så det jag säger kan bli heltokigt även om tanken är rätt i skallen. Svullna bihålor, ofta huvudvärk och kruttorr i luftvägar/hals/mun. Måste dricka hela tiden. Det är riktigt jobbigt att vakna med den hemska ökenkänslan..

Revbenen på höger sida får sig en del stryk varje dag. Jag tror även att det är en liten rumpa som brukar trycka ut ordentligt. Igår syntes det SÅ tydligt att man liksom kunde klämma lite på den utbildande bulan. ♡ Något mindre brukar ofta trycka ut uppe vid revbenen på höger sida. Kanske en fot?

Allmäntillståndet pendlar minst sagt upp och ner. Ganska mycket ner, precis som det varit det senaste halvåret. Men jag känner mig ändå ganska positiv till att det förhoppningsvis snart blir bättre. Känner inte att jag kan klaga när min kropp trots allt verkar vilja göra som den ska och bakar oss en liten skatt. ❤
När folk frågar hur jag mår så vill en del av mig säga ”bra!” och en annan del ”skitdåligt!”, så jag har börjat svara att ”det är okej”. Det får sammanfatta det hela liksom.

Veckorna springer förbi och bebis ankomst närmar sig med stormsteg! Känner dock att jag blir helt svettig bara av att tänka på det då det känns som att ”inget är klart” ännu. ?

☆ 37 dagar kvar tills bebis är beräknad! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.