180529 – Maze 6,5 mån spårar älg

Chirunas Vinterlilja – Maze 6,5 månad har gått viltspårkurs (spårat älg)! ?

Detta är slutet på andra spåret för kvällen. Första spåret var ett spår som innehöll en svårighet med ett spår som anslöt sig till hennes spår (annat ID än klöven Maze spårade). Sedan vek hennes spår av från detta & hon tog klockrent vinkeln av och fortsatte efter sitt ID!! ? Hennes spårarbete var riktigt bra och jag var ganska besviken över att vi inte filmade det såhär i efterhand. ?

Andra spåret (på filmen) innehöll både klöv och blod. Hon var då dels lite trött, blev lite avskräckt då det kom en lös hund mot henne, men spårade fint! En älg hade även korsat spåret som man kan se på filmen. ?
Maze är inte jättetuff i spåret ännu, lite lättstörd, väldigt nyfiken och upptagen med att upptäcka världen lite också. MEN vid detta spårtillfälle visade hon att hon har full koll på vart spåret är och går tillbaka till det och fortsätter spåra fint även om hon gjorde något litet avbrott. ??

Tyvärr blev inte avslutet så bra då hon hittade lite smaskiga renlortar som jag fick försöka hindra henne från att belöna sig med. ? När hon sedan hittade klöven så visste hon inte vad hon skulle göra riktigt. Men vi avslutade med lite lek, bit och kamp med klöven, så det blev ändå bra i slutändan! ❤️

Så kul med spår! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.