11/11-2023 – Officiell debut Agility

Damerna i flocken har fått göra officiell debut i Agility. IOM att lokalklubben drog ihop till en officiell hemmatävling i hoppklass, så kunde vi inte låta bli. Vi kan ju egentligen inte agility särskilt bra och det är väldigt länge sedan jag tränade någon hund i detta mer än lite på skoj ibland.

Inför tävlingen fick de två-tre träningspass. Dagen innan tävlingsdagen såg de muren och däcket första gången. Men som damerna gjorde sina rundor och kämpade på fint! Helt otroligt bra jobbat av oss alla tre. Jag sprang alltså sex rundor med två orutinerade hundar. Galet, men vad är livet utan lite galenskap. 🤣 Det gör sjukt ont i kroppen och jag är helt slut, men det var sååå kul!!

Vi fick mycket tidsfel förstås, men förutom det så gick det verkligen oväntat bra och med en riktigt härlig energi. Bäst av allt var just att dom bjöd på så många fina bitar med en härlig glädje. Maze blev helt galen första rundan. 🙈

Mitt eget mål var att försöka stötta bra, då dom är så väldigt oerfarna. Ibland lyckades jag och ibland orsakade jag snarare bara osäkerhet då jag ”trängde” ut de ur sitt flyt. Så, några gånger fick jag dom istället att tveka (svår balans mellan att stötta och pressa), men för det mesta tycker jag att jag lyckades peppa och styra rätt. 😅 Framförallt så höll jag mig på fötterna och tappade inte helt lokalsinnet i yrseln. 🤪👍🏻

✨️ Förutom tidsfel så gick Maze, 5 år, i mål på två av tre banor med 5 fel (och en disk då på bana 2).

✨️ Leona gick i mål på den sista av tre rundor med 10 fel (+tidsfel). Två disk då hon vill dubbelkolla med matte, missuppfattar lätt och tjuvar lite ibland. Min tant, över 9 år gammal. Hon har lite lustig stil då hon har rivit och gjort sig illa på hinder som ung – så hon tycker att hon tar det säkra före det osäkra med sin egen lite opraktiska stil/hoppteknik.

Skulle behöva klippa ihop en film från våra starter – det kanske kommer. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.